Dagens tips, livsstilsförändring <3

När du startar med din livsstilsförändring vill man ofta att det ska gå snabbt neråt och att börja med allt på en gång och drar ner på kaloriintaget för mycket. MEN ett resultat av detta kan vara att det blir för jobbigt för kroppen, vi behöver energi för att orka med dagarna och detta håller inte att fortsätta med hela livet, det blir jobbigt/tråkigt = man ger upp. Så försök att hitta något som är hållbart i längden för just dig, börja med att tänka på vad du äter och om du vill äta mycket mat eller lite mat.

- Vill du ha stor mängd mat så är mitt tips att se över hur mycket kalorier livsmedel har och ät mat som är näringsrik men samtidigt ger dig större volym på maten, kanske inte så mycket grädde/creme fraiche etc, utan byt ut creme fraiche till arla mini fraiche till exempel!

- Vill du inte byta ut gräddsåsen till köttet/kycklingen kanske du ska tänka på att minska mängden mat istället.

Allt handlar om att hamna på ett kaloriunderskott om man vill gå ner i vikt, det behöver inte innebära en massa förbud!

Det är ett stort problem som jag kan relatera till innan jag hittade det som var rätt för mig. Jag ville så gärna se resultat direkt, såg det som en "diet" och jag tog bort allt som hade med sötsaker/kakor/gluten/mejeriprodukter att göra, åt på tok för lite.

Problemet ligger inte alltid i att gå ner i vikt utan det jobbiga är faktiskt att hålla ut och få det till en hållbar livsstil

Fundera på vad som funkar i längden för just dig & var du ska börja. Ska du börja med att ändra kosten? Eller kanske lägga in vardagsmotion som en promenad 30 minuter varje dag? Eller att börja gå till gymmet?

Ett steg i taget <3
Kram Stephanies2.0

Gillar

Kommentarer